Uw oefentherapeut  Wie is uw therapeut?

"Mijn naam is Dagmar de Vogel en ik ben sinds 1994 afgestudeerd oefentherapeut Mensendieck. Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door het wonder dat ons menselijk lichaam is. Het is een ongeƫvenaard apparaat dat ieder van ons een unieke vorm geeft.


Daarbij verwonder ik me over de oneindige variatie in manieren van bewegen en lichaamshoudingen van mensen.

Toen ik in aanraking kwam met oefentherapie Cesar/Mensendieck ontdekte ik bovendien dat een goede houding en manier van bewegen ook beter is voor de gezondheid waardoor mijn interesse was gewekt en een passie geboren!

Daarbij vind ik het prachtig om met en voor mensen te werken en hen de mogelijkheden te laten ontdekken die hun eigen lichaam hen biedt.

De vrijheid om de gewone dingen weer te kunnen doen die het leven de moeite waard maken, help ik mensen graag weer vinden.

Dit is ook het geval bij slaapproblemen, de slaap is een bijzonder mooi instrument van de natuur om ons lichaam een geest op te laden. Maar als dat niet vanzelfsprekend is, kan dat ook veel gevolgen hebben voor mensen. Ik ben heel dankbaar dat ik daar mensen mee mag helpen.

Sinds september 2022 is er nog een prachtig instrument in mijn therapeuten-koffer bijgekomen: de Epiphoramethode. Een zelfhelpmethode die de doorbloeding naar het brein optimaliseert en die vaak de 'missing link' is bij onverklaard uitblijvend herstel. Mensen die maar niet herstellen van bv LongCovid, Whiplash, niet aangeboren hersenletsel, ME/CVS of mensen met aandoeningen/toestanden die nekspanningen geven zoals fibromyalgie en hypermobiliteit kunnen met deze methode weer een basis maken voor revalidatie. En ervaren in vele gevallen een behoorlijke verbetering van de kwaliteit van leven. 

Daarin van betekenis kunnen zijn voor anderen met iets wat ze zelf kunnen leren vind ik elke keer weer een wonder.Als oefentherapeut voldoe ik aan alle aan de beroepsgroep gestelde kwaliteitseisen. Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de beroepsvereniging.


Regelmatig volg ik bij-en nascholing. De volgende cursussen heb ik gevolgd:


Het 3-dimensionaal behandelen van de wervelkolom

Incontinentie problematiek

Het manueel onderzoek en behandelen van het SI-gewricht

Sensomotoriek bij kinderen

Begeleiding bij zwangerschap

Functionele bewegingsketens van wervelkolom, schouders en amen

Chronische pijn

Specialisatie slaapoefentherapie

Behandeling van zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten volgens Rost

Epiphora coach


Naast oefentherapeut ben ik ook hypnotherapeut een achtergrond die extra mogelijkheden biedt bij spanningsklachten.

De vrijheid die voor ieder mens haalbaar is, is het leren vinden en volledig benutten van de mogelijkheden die zijn of haar lichaam in zich draagt.


Dagmar de Vogel,

Oefentherapeut Mensendieck