Uw oefentherapeut  Wie is uw therapeut?


"Mijn naam is Dagmar de Vogel en ik ben sinds 1994 afgestudeerd oefentherapeut Mensendieck. Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door het wonder dat ons menselijk lichaam is. Het is een ongeƫvenaard apparaat dat ieder van ons een unieke vorm geeft.

Daarbij verwonder ik me over de oneindige variatie in manieren van bewegen en lichaamshoudingen van mensen.

Toen ik in aanraking kwam met oefentherapie Cesar/Mensendieck ontdekte ik bovendien dat een goede houding en manier van bewegen ook beter is voor de gezondheid waardoor mijn interesse was gewekt en een passie geboren!

Daarbij vind ik het heerlijk om met en voor mensen te werken en hen de mogelijkheden te laten ontdekken die hun eigen lichaam hen biedt.

Ieder lichaam en ieder mens is weer anders, en ieders leven is ook op een andere manier ingericht, het blijft daardoor altijd weer een uitdaging om de beste oplossingen te zoeken passend bij uw leven.

Ook vind ik het mooi werk om mensen met stress- en spanningsgerelateerde klachten te helpen. Vaak zijn begrip, uitleg en het verschil leren voelen tussen spanning en ontspanning dingen waar mensen veel baat bij hebben.

Het is een mooi vak, dat ik met liefde uitvoer en waarbij ik het elke keer weer bijzonder vind hoe kleine oefeningen, houdingsveranderingen of inzicht en begrip grote verschillen kunnen maken in iemands leven."als oefentherapeut voldoe ik aan alle aan de beroepsgroep gestelde kwaliteitseisen. Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de beroepsvereniging.


Regelmatig volg ik bij-en nascholing. De volgende cursussen heb ik gevolgd:


Het 3-dimensionaal behandelen van de wervelkolom

Incontinentie problematiek

Het manueel onderzoek en behandelen van het SI-gewricht

Sensomotoriek bij kinderen

Begeleiding bij zwangerschap

Functionele bewegingsketens van wervelkolom, schouders en amen

Chronische pijn

Specialisatie slaapoefentherapie

Behandeling van zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten volgens Rost.


Naast oefentherapeut ben ik ook hypnotherapeut een achtergrond die extra mogelijkheden biedt bij spanningsklachten.

De vrijheid die voor ieder mens haalbaar is, is het leren vinden en volledig benutten van de mogelijkheden die zijn of haar lichaam in zich draagt.


Dagmar de Vogel,

Oefentherapeut Mensendieck